mnx logo

Adobe Acrobat Help Page


Acrobat HELP


Site in English Click here      <<<<<< in English


- Wat is een Adobe Acrobat file?
Een Adobe Acrobat (.PDF) is een text & picture viewer. In de meeste gevallen worden de text files in andere programma's gemaakt, bijvoorbeeld in WORD(Microsoft Office) of gewoon in text kladblok. Het programma is meer gespecialiseerd in de presentatie het "vieuwen" van het document en evtw. uit te printen.

- Hoe werkt Acrobat?
Acrobat bestaad uit een programma om de .PDF te maken, en een "vieuwer" programma, deze kan dus niet saven! De eerste kost geld de tweede is gratis. Met de gratis player versie is het alleen mogelijk de file te bekijken en meestal is het mogelijk de bedoeling om het uit te printen of op te slaan.

- Hoe maak je Acrobat (.PDF) files?
Het maken van (.PDF) files in Acrobat (de ComercieŽle versie) gaat als volgt :
- Met het omzetten van een WORD (.DOC) document naar (.PDF) >>> Maakt je gebruik van Acrobat Distiller. Een klein hulp programmatje die als een soort printerfile naar Acrobat wordt omgezet.
- Het omzetten van (.HTM(L)) pagina's naar (.PDF) >>> In Acrobat zit een mogelijkheid dit (.HTM(L)) (als acobat) in te laden. Wel moet je vaak de html pagina iets aanpassen, geschikt maken voor het printen : bv. een witte achtergrond en zwarte letters, scheelt veel inkt. - Ook kan je gebruik maken van diverse (.DOC) naar (.PDF) converters, er zijn zelfs freeware versies te vinden, de meesten kosten echter geld.

- Waarom Acrobat?
Acrobat heeft een mogelijkheid om te text files te beveiligen tegen veranderingen in de text en document. Ook wordt om die reden bijna overal in de wereld gebruik gemaakt van Acrobat files : Ze worden vaak gebruikt als handleiding voor programma's, of bij web sites om permanente informatie te verspreiden, of als articles geschreven of OCR overgezet. De nieuwste versie van het vieuw programma Adobe Acrobat is hier gratis te downloaden.

- Acrobat op het Web
Waarom moet je met de rechter muisknop de file (opslaan als..)kliken waarom niet gewoon downloaden? De reden ligt hier in de zoekmachines, die zien de (.PDF) files bijna als websites en kunnen ook bij het invoeren van "keywords" of "zoekwoorden" ook de (.PDF) files lezen. Als de file "ge-zipt" wordt kan dat niet meer. Dus als je met linker muis op de link klikt dan laad de file automatisch in Acobat vieuwer. Saven / Opslaan is niet mogelijk, maar in de C:\WINDOWS\Temp ofzo is meestal wel de file te vinden. Met een download Accerator is het mogelijk om supersnel de file binnen te halen met de rechter muisfunctie : download with ....

Met GOOGLE kan je (.PDF) files vinden op het Web onder "Advanced". Kies daar voor (.PDF) file.


Acrobat

Acrobat Downloads PC - Mac - Tabblet


Click Logo for Link MNX2010 Homepage
MNX2010 Homepage Link
© MNX2010 Web & Logo Design
All rights reserved
Mailme for further information or suggestions
MNX2010 mail link
Back to TOP