Psybient is een nieuw muziekfenomeen


Psybient is een mix van Psychedelic Trance en Ambient (Chill-out) Stijlen. Het vond zijn oorsprong in de langzame (down tempo) Goa & Psychedelic Trance. Deze evolueerde in een later stadium tot een meer Ambient / Chill stijl, met meer complexe ritmes en sample riffs. De hoeveelheid PsyBient Projecten nam flink toe. En nu eindelijk is er genoeg materiaal voor performances in deze stijl. Ik heb zelfs mijn DJ naam van MAN-X veranderd in SHA-MAN-X. Een naam die mij goed past, vanwege mijn kennis op het gebied van de geestelijke en kruidenzaken. Ook trip ik op drugs, maar alleen natuurlijke, niet op chemische drugs. Want die hebben een schadelijke werking op de menselijke structuur. Tijdens mijn trip maak ik, luister ik naar muziek of experimenteer met verschillende vormen van bewustzijn.
De naam PsyBient werd het eerst gebruikt door Yaniv Shulman uit IsraŽl, hij maakte het concept compleet, door het mengen van Oost-en West-stijlen, op een manier waar deze twee stijlen elkaar ondersteunen, op een zeer trippie manier. (Ver-uit!;)

Mijn concept
Mijn meer dan 10 jaar DJ ervaring kristalliseerde zich tot een praktisch concept. Dit concept is voor mij de balans en inter-actie tussen twee tegenpolen. Net als de integratie van het Oosterse bewustzijn en het Westerse bewustzijn (en andersom). Net als Donker en Licht, Yin & Yang, Natuur en Techniek, analoog en digitaal. Voor mij zijn dat de "twee" hoofd ingrediŽnten voor een uitgebalanceerde performance van creativiteit. Nieuwe ideeŽn en input zullen evolueren tot een concept van een nog hoger niveau.

DJ SHA-MAN-X POP mail link